شربت خوری قابی
شربت خوری قابی یک ابزار کاربردی و مهم در زنبورداری است که برای تغذیه زنبورها در مواقع کمبود منابع طبیعی مانند فصل زمستان، خشکسالی یا هنگام راهاندازی کندوی جدید استفاده میشود. این وسیله به شکل یک قاب کندو طراحی شده و دقیقاً جای یک یا دو قاب را در داخل کندو اشغال میکند.
نحوه عملکرد و استفاده
شربتخوری قابی معمولاً از جنس پلاستیک یا فلز ساخته میشود و دارای یک مخزن برای نگهداری شربت (مخلوط آب و شکر) است. برای استفاده از آن، کافی است یکی از قابهای کندو را بردارید و شربتخوری را به جای آن قرار دهید. زنبورها از طریق سوراخهای کوچک یا منافذ موجود در دیوارههای آن، به شربت دسترسی پیدا میکنند.
مزایا
- دسترسی آسان: زنبورها بدون نیاز به ترک کندو و قرار گرفتن در معرض سرما یا حمله سایر حشرات، به غذای خود دسترسی دارند.
- کاهش سرقت: از آنجایی که شربتخوری درون کندو قرار میگیرد، بوی شربت کمتر به بیرون نشت کرده و خطر سرقت غذا توسط زنبورهای سایر کندوها یا حشرات دیگر کاهش مییابد.
- ایمنی: طراحی این شربتخوریها به گونهای است که زنبورها و به خصوص ملکه، در شربت غرق نمیشوند.
- کنترل دقیق: امکان قرار دادن غذا در نزدیکی جمعیت زنبورها و محل پرورش لاروها وجود دارد که باعث میشود شربت گرمای خود را حفظ کرده و سریعتر مصرف شود.
از تجهیزات بسیار مهم زنبورداری امروزی شربت خوری هاست،با توجه به نبود شرایط مناسب و تحریک های فصلی این روزها بدون شربت زنبورها امکان توسعه و پیشرفت نخواهند داشت.
با توجه به اهمیت این وسیله ی ساده لازم از ارگونومی بهتری در کندو برخوردار باشد تا زنبورها بتوانند غذای شربت خود را به راحتی برداشت کنند.
نحوه ی ساخت شربت خوری
عمدتا شربت خوری ها در ایران از نوع پلاستیک بوده و توسط شرکت های تزرق پلاستیک طراحی و عرضه میشود و در کنار قاب عسل قرار می گیرد. مواد اولیه کاملا از پتروشیمی و از نفت خام و شکل ظاهری بسته به نیاز زنبورداران تولید میشود.

خصوصیات یک شربت خوری زنبور
مانند همه ی تجهیزات ضروری زنبورداری این وسیله نیز باید از استانداردهای لازم برخوردار باشد.در صورت معیوب بودن سازه و کیفیت پایین این وسیله میتواند در شربت تاثیر گذارد و زنبورها از خوردن آن امتناع کنند.
یک سری خصوصیات این وسیله باید طبق زیر باشد:
۱-بدنه ی مقاوم
۲-ضخامت مناسب
۳-وزن استاندارد(۲۷۰ الی ۳۲۰ گرم)
۴-درجه یک یا دو بودن مواد اولیه
۵-میزان نرم یا خشک بودن بدنه ی شربت خوری و بسیاری از موارد دیگر که میتواند در بهبود کیفیت این وسیله تاثیر گذار باشد باید در نظر گرفته شود.
انواع شربت خوری کندو
مدلهای بسیار زیادی از این لوازم در ایران وجود دارد ولی دو الی سه مدل بالاترین مصرف و تقاضا را دارد.
برخی از اشکال این محصول در بازار به شکلهای زیر است:
۱-قابی
نوع قابی در واقع از نظر طول به اندازه ی قاب کندو بوده و در ادامه ی قاب های کندو و در ردیف اخر قرار میگیرد و یکی از معایب این مدل گرفتن جای یک قاب و عمق زیاد آن است که تلفات بیشتری نسبت به بقیه دارند.
۲-بردمن
این مدل شربت خوری در بیرون از کندو قرار میگیرد و از یک پایه ی پلاستیکی یا چوبی قرار میگیرد و با سر و ته کردن شیشه ی حاوی شربت با دبی بسیار کم شربت بیرون امده و زنبورها مصرف مینمایند.
از مزیت و معایب این مدل نیز میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
-نگهداری سخت
-تمیز ماندن شربت ها
-هدر رفت بسیار کم
۳-بشقابی (مستطیلی و مربعی)
در این نوع ظرف که یکی از بزرگترین آمار مصرف در ایران را دارد شربت به مقدار یک الی یک و نیم لیتر ریخته شده و روی قاب ها می گذارند.
توجه :به جز مدل بردمن در بقیه ی مدل ها برای جلوگیری از سقوط زنبورها به داخل شربت خوری از شاخه های خشک یا توری کمک میگیرند تا زنبور به راحتی بتواند شربت مصرف نماید.

قیمت انواع شر بت خوری کندو
همه ی زنبورداران تا حدودی در جابجایی ها یا برداشت عسل خود با شکست بسیاری از شر بت خوری ها مواجه میشوند.
لذا در صورت شروع بهاره باید کندوهای خود را به شر بت خوری تجهیز نمایند و در این شرایط باید از کیفیت آن اطلاع پیدا کنند تا بهترین نوع شر بت خوری با قیمت مناسب تهیه نمایند.
برای اطلاع از قیمت روز لوازم زنبورداری و قاب کندو عسل با ما در تماس باشید.
بدون دیدگاه