خرید موم طبیعی کلوخ

خرید موم طبیعی کلوخ


خرید موم طبیعی کلوخ

موم طبیعی کلوخ به موم زنبور عسل گفته می‌شود که به صورت توده‌های جامد و معمولاً بدون شکل خاص (شبیه کلوخه‌های سنگ) از کندو جمع‌آوری می‌شود. این موم در واقع همان ساختار شش‌ضلعی شان عسل است که زنبورها برای ذخیره عسل، گرده گل و پرورش نوزادانشان می‌سازند. پس از برداشت عسل، این شان‌ها باقی می‌مانند که می‌توانند ذوب و تصفیه شده و به اشکال مختلفی درآیند.

 

تفاوت موم کلوخ با سایر اشکال موم

 

  • موم کلوخ: همان موم خام و فرآوری‌نشده‌ای است که مستقیماً از کندو جمع‌آوری شده. این نوع موم ممکن است حاوی مقادیری عسل، گرده گل، بره موم و ناخالصی‌های دیگر مانند تکه‌های چوب یا بقایای زنبور باشد. به همین دلیل معمولاً رنگی کدرتر و ظاهری نامنظم دارد.
  • موم ورقه ای (آج شده): این موم، همان موم کلوخ است که پس از ذوب شدن و تصفیه، توسط دستگاه‌های مخصوص به شکل ورقه‌های نازک با طرح شش‌ضلعی لانه زنبوری درمی‌آید. زنبورداران از این ورقه‌ها برای سرعت بخشیدن به موم‌بافی زنبورها در کندو استفاده می‌کنند. این موم معمولاً خلوص بالاتری دارد.
  • موم قالبی: موم کلوخ پس از ذوب و تصفیه، در قالب‌های مختلف (معمولاً مستطیل یا مربع) ریخته می‌شود و به صورت قطعات مشخص و یکدست عرضه می‌گردد. این موم نیز خالص‌تر از موم کلوخ خام است.

 

فرآیند تولید موم طبیعی توسط زنبور عسل

 

موم زنبور عسل یک ماده کاملاً طبیعی است که توسط غدد مومی موجود در زیر شکم زنبورهای کارگر جوان (در سنین خاصی از زندگی‌شان) تولید می‌شود. زنبورها این موم را به صورت ورقه‌های کوچک و شفاف تولید کرده و سپس با آرواره‌های خود آن را شکل می‌دهند و سلول‌های شش‌ضلعی لانه زنبور را می‌سازند. رنگ موم تازه تولید شده توسط زنبور معمولاً سفید است، اما با گذشت زمان و استفاده زنبورها از آن برای ذخیره عسل، گرده و پرورش لاروها، رنگ آن به زرد و سپس قهوه‌ای و حتی سیاه (موم کهنه) تغییر می‌کند.

کاربردهای موم طبیعی کلوخ و موم زنبور عسل

 

موم طبیعی کلوخ به دلیل طبیعی بودن و خواص متعددش، پس از تصفیه، در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد:

  1. صنعت زنبورداری:
    • تولید ورق موم آج شده: اصلی‌ترین کاربرد موم کلوخ، تهیه ورق موم است که به زنبورداران کمک می‌کند تا زنبورها سریع‌تر و کارآمدتر شانه‌های عسل را بسازند.
  2. صنایع آرایشی و بهداشتی:
    • مرطوب‌کننده و نرم‌کننده پوست: موم زنبور عسل به دلیل قابلیت حفظ رطوبت و ایجاد یک لایه محافظ روی پوست، در تولید انواع کرم‌ها، لوسیون‌ها، بالم لب، صابون‌ها و لوازم آرایشی طبیعی (مانند رژلب و سایه چشم) کاربرد فراوان دارد.
    • خواص ضد التهابی و آنتی‌اکسیدانی: به دلیل این خواص، در محصولات مراقبت از پوست حساس و آکنه دار نیز استفاده می‌شود.
  3. صنایع داروسازی:
    • روکش قرص و کپسول: موم به عنوان یک لایه محافظ و پوشش‌دهنده در برخی داروها برای تسهیل بلع یا محافظت از ماده فعال استفاده می‌شود.
    • پمادها و کرم‌های درمانی: در تهیه پمادهای موضعی برای التیام زخم‌ها، سوختگی‌های سطحی، تبخال و التهابات پوستی به کار می‌رود.
  4. صنایع شمع‌سازی:
    • شمع‌های طبیعی: موم زنبور عسل برای ساخت شمع‌های طبیعی با کیفیت بالا استفاده می‌شود. این شمع‌ها معمولاً شعله‌ای تمیزتر دارند، دود کمتری تولید می‌کنند و عطر ملایم و دلپذیری از خود متصاعد می‌کنند.
  5. صنایع غذایی:
    • لایه محافظ: در برخی محصولات غذایی به عنوان یک لایه محافظ یا براق‌کننده طبیعی استفاده می‌شود.
  6. هنر و صنایع دستی:
    • مدل‌سازی و قالب‌گیری: به دلیل قابلیت شکل‌پذیری پس از گرم شدن، در مجسمه‌سازی، ساخت مدل‌های اولیه و قالب‌سازی استفاده می‌شود.
    • محافظ چوب و چرم: به عنوان پولیش طبیعی برای براق کردن و محافظت از سطوح چوبی و چرمی کاربرد دارد.
    • عایق‌کاری و درزگیری: در برخی موارد برای آب‌بندی و عایق‌کاری نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

خرید موم طبیعی کلوخ
خرید موم طبیعی کلوخ

از میان تولیدات زنبورعسل که عمده ترین زمان را نیز به خود اختصاص داده است همین موم طبیعی میباشد.به طوری که خداوند متعال برای صرفه جویی در زمان این حشرات ۳ جفت غده در زیر شکم انها قرار داده تا بتوانند با سرعت زیادی آن را تولید نمایند که بزرگترین غده ی این حشرات نیز محسوب میشود.به کاربرد و نحوه ی تولید ان در همین مقاله اشاره خواهیم کرد.

 

 

نحوه تولید موم زنبورعسل

عمر همه ی حشرات بسیار کوتاه است اما زنبورعسل با توجه به شرایط ویژه ای که دارد کمی متفاوت از بقیه میباشد.زنبورهای کارگر در فصل تابستان که فصل کاری زنبورها نیز میباشد فقط ۳۵ روز عمر دارند و دارای غدد ترشح کننده موم روی شکمشان یعنی قسمت چهارم تا هفتم نیم حلقه شکمی داخلی، می‌باشند که این غده بعد از ۱۴ روزگی در زنبورها شروع به عمل میکند یعنی زنبورها بین روز دهم تا روز شانزدهم عمرشان در تولید موم بسیار کارآیی دارند ولی از روز هجدهم به بعد تا پایان زندگی غدد ترشح موم زنبورها کم‌کم تحلیل می‌رود.

 

 

 

زمان و مواد اولیه(شهد) زیادی لازم هست تا موم مورد نیاز یک کلنی تامین گردد.به طوری که زنبورها جهت تولید تقریبا نیم کیلو موم، دو و نیم تا سه و نیم کیلو شهد خالص نیاز دارند که غدد ترشح موم سبب می‌شود قند را به موم تبدیل کند و از منافذ کوچک به خارج بفرستند.این نشان دهنده ی مصرف بالای شهد توسط زنبور برای ساخت موم میباشد و از نظر اقتصادی اصلا برای زنبوردار به صرفه نیست.

موم بعد از تولید نهایی بر زیر شکم زنبور به شکل ورقه‌های کوچکی قابل مشاهده است.ترشحات بزاقی در مرحله جویدن برای نرم کردن موم به آن اضافه شده و موجب تغییر رنگ آن نیز می‌گردد.
برای مقابله با اتلاف زمان در زنبورداری برای تولید موم زنبوردارها از موم ورقه ای اماده برای اینکار استفاده میکنند تا زنبورها بیشترین وقت خود را برای شهد اوری اختصاص دهند.موم طبیعی

خرید موم طبیعی کلوخ
خرید موم طبیعی کلوخ

کاربردها و فراورده های موم طبیعی

تنها محصول زنبورعسل که هیچ گونه ارزش خوراکی و غذایی ندارد همین موم طبیعی است.زیرا این ماده به گفته ی کارشناسان بدون ذره ای هضم از بدن دفع میشود.به همین دلیل است که این ماده عمدتا در فراورده های یا صنایع مختلف و کالاها کاربرد دارد.برخی از صنایعی که مشتری دائمی موم زنبورعسل هستند طبق زیر میباشد:
۱-صنعت زیبایی و بهداشتی
۲-داروسازی
۳-قالب سازها
۴-صابون سازی ها
۵-شمع سازی های طبیعی
۷-در ساخت عایق های رطوبتی و صوتی و..

خرید موم طبیعی کلوخ
خرید موم طبیعی کلوخ

نحوه ی تولید موم زنبور به صورت کلوخ

زنبورها در کلنی به یک دو دلیل زیر موم بافی میکنند:
۱-پرورش لارو
۲-ذخیره عسل طبیعی
در مرحله ی اول ملکه بعد از تخم گذاری داخل سلول زنبورهای پرستار داخل سلول را با ژل رویال پر میکنند تا لارو به همراه غذا داخل سلول قرار گرفته تا بالغ شوند.بعد از به دنیا امدن لارو زنبورها این سری به جای ژل رویال شهد داخل ان میریزند تا برای زمستان خود عسل داشته باشند.موم تولید شده توسط زنبوردار یا کارگاههای موم ذوب کنی از شان ها جدا شده و در دیگ های مخصوص ذوب میشود.بعد از ذوب کامل و آشغال گیری در قالب های مختلف قالب گیری شده سپس برای مصارف بعدی نگهداری میشود. موم طبیعی

 

 

خرید عمده موم کلوخ با قالبهای متنوع

اکثر افراد سعی دارند مومی که در کارگاه و یا دیگ های مختلف ذوب میکنند در بسته بندی های نزدیک به هم با وزن مشخص قرار دهند تا بتوانند با توجه به نیاز مشتری ان را عرضه نمایند.عمدتا قالب های ۵ الی ۲۰ کیلویی برای این کار استفاده میشود.برای تهیه موم طبیعی عمده با قیمت مناسب در کمترین زمان با ما در ارتباط باشید. موم طبیعی

2 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *