قیمت بره موم سبز
قیمت بره موم سبز به دلیل خواص منحصر به فرد و منشأ خاص آن (عمدتاً برزیلی، از گیاه Baccharis dracunculifolia و حاوی آرتیپیلین C) معمولاً گرانتر از سایر انواع بره موم، به خصوص بره موم قهوهای رایج است.
عوامل مؤثر بر قیمت بره موم سبز
- منشأ جغرافیایی و گیاهی:
- برزیل: اصلیترین و معروفترین منبع بره موم سبز، برزیل است. بره موم سبز برزیلی به دلیل ترکیبات فعال زیستی خاص و شهرت جهانی خود (به خصوص آرتیپیلین C)، قیمت بالاتری دارد.
- کمیابی نسبی: تولید بره موم سبز به وجود گیاه Baccharis dracunculifolia وابسته است که در همه مناطق یافت نمیشود، این محدودیت جغرافیایی بر قیمت آن میافزاید.
- خلوص و کیفیت:
- درصد خلوص: بره موم سبز خالص و با کیفیت بالا که حاوی حداقل ناخالصیها (مانند موم، چوب، یا بقایای زنبور) باشد، گرانتر است.
- روش برداشت: بره مومی که با استفاده از تلههای مخصوص (Propolis Traps) جمعآوری میشود، معمولاً تمیزتر و خالصتر است و بنابراین قیمت بالاتری دارد.
- شکل عرضه و فرآوری:
- بره موم خام: ارزانترین شکل است، زیرا فرآوری نشده و ممکن است حاوی ناخالصی باشد.
- پودر بره موم سبز: پودر شده با روش خشککردن انجمادی (Freeze-dried) که ترکیبات فعال را حفظ میکند، قیمت بالایی دارد.
- عصاره بره موم سبز (تینچر): عصارههای با غلظت بالا (مثلاً ۳۰% یا بیشتر) و عصارههای آبی یا الکلی با کیفیت، به دلیل فرآیند تولید و غلظت بالای مواد موثره، گرانتر هستند.
- کپسول و قرص: محصولات کپسولی یا قرص که از پودر یا عصاره بره موم سبز تهیه میشوند و دارای دوز مشخص و بستهبندی بهداشتی هستند، از گرانترین اشکال محسوب میشوند. برند تولیدکننده و استانداردها نیز بر قیمت آنها تأثیرگذار است.
- غلظت ترکیبات فعال (به ویژه آرتیپیلین C):
- برخی محصولات بره موم سبز بر اساس میزان آرتیپیلین C استانداردسازی و فروخته میشوند. هرچه غلظت این ترکیب مهم بالاتر باشد، قیمت محصول نیز افزایش مییابد.
- برند و گواهینامهها:
- برندهای معتبر و شناخته شده که دارای گواهینامههای کیفیت، سلامت و آزمایشگاهی (مانند تأیید میزان آرتیپیلین C، عدم وجود آفتکش و فلزات سنگین) هستند، محصولات خود را با قیمت بالاتری عرضه میکنند.
- میزان تقاضا و عرضه:
- تقاضای بالای جهانی برای بره موم سبز (به خصوص در کشورهایی مانند ژاپن، کره جنوبی و چین) در کنار عرضه محدود آن، به افزایش قیمت کمک میکند.
آیا میدانستید یکی از با ارزشترین ماده یا محصول تولیدی زنبورعسل ،بره موم است؟
زیرا این ماده به طرز عجیبی در قسمت های مختلف کندو و در برهه ای از فصل ها برداشت شده و جهت ضد عفونی کندو با کیفیت بالایی استفاده میشود.لذا این روزها بحث تولید دارو یا فراورده از این ماده زیاد شنیده شده و به همین دلیل شناخت و خواص ان برای خرید خالی از لطف نیست.

منظور از بر ه موم با کیفیت چیست؟
همانطور که اشاره شده این ماده تنها توسط زنبورعسل قادر به تولید است.در مرحله ی اول مقداری صمغ توسط زنبور جمع آوری و در کندو گذاشته میشود.این ماده به مرور زمان مقداری مواد اضافی مانند:نخ ،زنبور مرده و سایر مواد فیزیکی به خود جذب کرده و خالصی خود را از دست می دهد.بنا به مطلب اشاره شده بره مومی که مواد اضافی نداشته باشد و صرفا یک ماده ی خالص از خود زنبور باشد یک بر ه موم با کیفیت تلقی میشود.
ترکیبات بره موم
تمامی محصولاتی که توسط زنبورعسل تولید میشود به طرز شگفتی هنوز به صورت راز باقی مانده است و تمام مطالبی که از این حشره و تولیدات ان اشاره یا گفته شده همگی براساس استدلال و استنباط شخص یا گروهی محقق بوده است و شاید همه ی آنها دقیق و صحیح نباشد.
۱-مواد صمغی و ساختاری
۲-مواد دارویی

اجزا و ساختمان بره موم
همانطور که اشاره کردیم به صورت کلی بره موم از ۵ ماده ی کلی تشکیل شده که احتمالا هر کدام از انها نیز سازه ی بسیار پیچیده ای داشته باشد.از مهمترین اجزای بره موم میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
۱-اسیدها:فنولی ها، فلاوونوئیدها، ترپنها
مواد فنلی شامل موارد زیر است:
فنولها، اسیدهای فنولی، استرها، فلاوانونها، دیهیدروفلاوانونها، فلاوونها، فلاوونولها، کالکونها، گلیسریدهای فنولی.
۲-مواد موم،چربی، موم زنبورعسل شامل موارد زیر:
اسیدها، الکلها، استرها، آلدهیدها، کتونها، اسید و استرهای بنزوئیک
۱۰ تا ۱۵ درصد تمام اجزای تشکیل دهنده را تشکیل میدهند،دارای منشأ باکاریس بوده و ترکیبات چربیدار مانند آلکنها و ترپنوئیدها هستند.
۳-عناصر زیستی فعال و بسیاری اجزای دیگر مانند:
-ویتامینها
-پروتئینها
-آمینواسیدها
-قندها
۴- از لحاظ کمیت و نوع، ترکیبات فنولی (پلیفنولها) اکثر گروههای، ترکیبات بر ه موم را تشکیل میدهند.
مشخصات فیزیکی بر ه موم
تمامی مواد موجود در جهان طبیعت دارای ارتباطی با دما و سایر عناصر فیزیکی هستند و بر ه موم نیز طبق تغییرات محیطی و دارای تغییرات و مشخصاتی میشود.به طور کلی ارتباط بره موم با دما به شرح زیر است:
۱-در دمای ۲۵ تا ۴۵ درجه سانتیگراد یک ماده نرم، انعطاف پذیر و بسیار چسبناک است.
۲-در کمتر از ۱۵ درجه سانتی گراد سخت و شکننده می شود.در دمای انجماد این نکته بیشتر اثبات میشود.
۳-در دمای بالاتر از ۴۵ درجه سانتی گراد بطور فزاینده چسبناک و صمغی خواهد گردید.
۴-در دمای ۶۰ تا ۷۰ درجه سانتی گراد مایع میشود،اما برای بعضی نمونه ها نقطه ذوب ممکن است تا ۱۰۰ درجه سانتی گراد نیز برسد.

خواص درمانی بر ه موم
خاصیت ناب بر ه موم :
۱-دارای خاصیت ضد میکروبی و قارچی
۲-ضد هیستامین و کنترل آن
۳-کنترل فشار خون
۴-از بین برنده ی باکتری های معده و ترمیم زخمهای مختلف معده و روده
۵-کاهش رشد سرطان
۶-کاهش دهنده ی انواع التهاب در بدن
۷-از بین برنده ی سموم کبد
۸-بهبود وضیعت و سلامت استخوان و دهها فایده ی درجه یک برای بدن دارد
خرید بره موم خالص از زنبوردار
تنها افرادی که در جهان قادر به تولید بره موم هستند فقط زنبوردارها میباشد زیرا این ماده قابل تولید در کارخانه جات یا کارگاه ها نمی باشد و در صورت وجود چنین محصولی کاملا تقلبی و اصلا بره موم نیست.گروه زنبورداری قره داغ یکی از بهترین تولید کنندگان محصولات زنبورعسل در شمالغرب کشور میباشد و سالانه حجم زیادی از این ماده را تولید و در بازار عرضه میکند.اگر به دنبال بره موم به صورت جزئی یا کلی هستید میتوانید با گروه ما در ارتباط باشید تا بهترین بره موم را با قیمت مناسب تهیه نمایید.
[…] ابتدا لازم است بدانید که یک بره موم خالص مبتنی بر آب بوده و کاملاً خام و دست نخورده است و از […]