بره موم عسل ایرانی

چرا مصرف کنندگان عصاره یا فراورده های بره موم همیشه به دنبال نوع ایرانی آن هستند؟
زیرا کشور ما پوشیده از گیاهان دارویی و درمانی بوده زنبورها از بهترین نوع صمع ان را برداشت و تولید میکنند.
شهرهای پر باران مانند استان های شمالی و شمالغرب بیش از سایر مناطق دارای کیفیت بالایی در ایجاد بره موم کندو هستند.
گیاهان کتیرا، باریج صنوبر از درختان اصلی برای ساخت این ماده میباشد.

آشنایی با بره موم عسل

یک مخلوط صمغی طبیعی که توسط زنبورهای عسل با ایجاد گرما و قدرت بدنی شان از تنه ی گیاهان، جوانه ها و ترشحات تولید استخراج میشود.
بره موم ها دارای ماهیت مختلفی نسبت به عوامل فیزیکی و شیمیایی دارند:
1-چربی دوست(مواد چربی را به خود جذب میکنند)
2-سخت و شکننده (با افت دما)
نکته :گرمای بالاتر از 25درجه محصول را کاملا چسبنده و آدامس مانند میکند
بررسی برخی خصوصیات فیزیکی propolis
1-دارای بوی معطر و کمی تند
2-رنگ آن کاملا وابسته به گیاهی است که برداشت میشودو معمولا از سبز زرد تا قرمز و قهوه ای تیره تغییر میکند.


امروزه کشورهای مختلفی با گسترش صنعت زنبورداری خود اقدام به استحصال مواد مختلفی جهت استفاده های بهداشتی مینمایند.
برخی کشورها مانند برزیل و چین بزرگترین برداشت کننده این محصول از کندو ها هستند.
جالب است بره موم های وحشی تنها درصد بسیار جزئی از سازه خود را به بره موم آغشته میکنند و هیچ گاه این ماده را تولید نمی کنند.
اکثر بره موم در کندوهای مصنوعی و ساخته شده توسط انسان تامین میشود.
بقیه در تحت سلطه ی انسان قرار گرفته و در محفظه ای به نام کندو باید زندگی نمایند.
چطور زنبورها این محصول را استفاده میکنند؟در این محفظه زنبورها جهت کنترل ورود و خروج زنبورها همچنین ضد عفونی دست و پاهای آنها از بره موم کمک میگیرند.

محل برش بره موم درختان

حشره ی زیبا و حساس در تامین مواد غذایی و کیفیت آن دقت بالایی دارد و در صورت نیافتن کیفیت مورد علاقه ی خود شاید به زندگی خود پایان دهد.
از این رو بره موم نیز در زمان برداشت عسل همانند عسل باید درجه ی بالایی همانند عسل و گرده گل را دارا باشد.
این ماده بعد از گذر تابستان و پوست اندازی درختان و یا در زمان های خاصی از تنه گیاهان و درختان جدا میشود.
در مرحله ی اول هیچ کس نمی تواند آن را به عنوان propolis تشخیص دهد.
این ماده در ابتدای خروج از درختان رنگ روشن و گاها سفید هستنداما با اضافه شدن مواد توسط حشرات دانشمند تبدیل به ماده ای بسیار نرم و خوشبو میشود.
بعد از تبدیل به بره موم زنبورها در پای عب خود محلی را در نظر گرفته اند که مخصوص حمل گرده گل و بره موم است،سوار کرده و به طرف کندو حرکت میکند.

بره موم عسل ایرانی

شهرهای مختلفی بره موم تولید میکنند، اما هر بره موم را برای تولید دارو نمی توان انتخاب کرد.

یکی از لازمه ی مصرف یا تولید دارو از این ماده شناخت گیاه منشاء است.
از موارد فیزیکی بره موم میتوان به :
-نرمی کامل
-در صورت شکافتن آن چیز اضافی از داخل آن بیرون نزند
-بویی شبیه به اکالیپتوس یا نزدیک به گیاهان تند داشته باشد
-طعم گس و سر کننده دارد

زمان نیاز به propolis در کندو

لازم به ذکر است زنبورها همه ی مواقع نمی توانند بره موم تولید کنند، برای اینکار زمان و محل مناسبی لازم است.
دو حالت زمستان گذرانی و شروع بهار کندو ها را میزبان بره موم میکند.
از مهمترین نواقص کندو در صورت نبود این محصول در کندو زنبورها را به چالش میکشد و امکان تخمگذاری را به ملکه نمی دهد.
به طور مداوم بعد از شروع فصل بهار زنبورها به مقدار بسیار کمی را برای پاکسازی میکروب ها و کشتن باکتری ها در کندو دارند.
اما برای درزگیری فقط در شورع زمستان گذرانی اتفاق می افتد.

مراجع جمع آوری بره موم

زنبورها یک حشره ی تک قطبی هستند،یعنی در هر برهه ای یک ماده را قادر به جمع آوری هستند.
بر فرض مثال اگر برای جمع اوری عسل مشغول باشند دیگر نمی توانند بره موم یا موم ایجاد کنند.
پس در صورت برداشت بره موم در شرایط نامناسب ممکن است زندگی کلنی به آشوب کشیده شود.
زمان تولید صمغ توسط درختان :
-فصل پاییز
-بهار
-و زمان خراش یا پوسته انداختن است.
داخل بره موم مواد معدنی زیادی وجود دارد ولی 40 درصد از سازه ی آن را صمغ ها تشکیل میدهند
در دو برهه زنبورداران لازم میدانند تا بره موم را از کندوها جدا کنند تا نوع تازه وارد کلنی شود تا باکتری و میکروب زیادی در کندو جمع نشود.
بهار و پاییز زمان مناسب برای جداسازی این ماده و عرضه در بازار هست.

بره موم عسل ایرانی

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *