ذرت و جو

دانه های ذرت و جو به دلیل فواید زیادی که دارند در بهبود راندمان رشد در تولید دام های تولید کننده گوشت استفاده می شوند. بسته به منطقه کشور و قیمت ها و در دسترس بودن خوراک های مختلف، این دانه ها ممکن است 60 تا 85 درصد از رژیم غذایی یک حیوان را در مرحله نهایی تشکیل دهد. علاوه بر بهبود راندمان رشد، این محصولات در مرحله تکمیل به animal feed اضافه می شود

زیرا با افزایش رسوب چربی (به ویژه چربی درون عضلانی) درجه کیفی گوشت لاشه را افزایش می دهد که منجر به تولید محصول مطلوب تری برای مصرف کنندگان می شود. ذرت و جو غلات اولیه ای هستند که برای گاوها تغذیه می شوند که به دلیل محتوای فیبر بالایی که دارند از ارزش از نظر رفع اختلالات گوارشی در دام از ایمن ترین دانه ها محسوب می شوند.

انواع ذرت و جو ایرانی و خارجی

چهار نوع اصلی cornوجود دارد
که هر کدام با توجه به محتوای انرژی و ترکیبات مفید خود کارایی های گواگونی را ارائه می دهند.
در ابتدا یکی از مطرح ترین انواع دانه های ذرت نوع دندانه دار است
که عمدتاً برای خوراک دام استفاده می شود.
این نوع ذرت به صورت تازه مصرف نمی شود و زمانی برداشت می شود
که دانه آن خشک شود.


گونه بعدی ذرت شیرین یا همان بلال است که آن را در حالی می چینند
که به طور کامل رشد نکرده است،
به طوری که قند بیشتری دارد و طعم آن را شیرین می کند.
ذرت سنگ چخماق که معمولا آن را خشک می کنند
و به دلیل داشتن دانه های رنگی تنها مصارف غذایی برای انسان دارد.
لازم به ذکر است که ذرت های پاپ کورنی نیز در همین دسته جای می گیرند.

جو یکی از محصولات اصلی غلات است که نه تنها کشورمان ایران بلکه بسیاری از نقاط دنیا به تولید و صادرات آن می پردازند. دانه های Barley سه کاربرد عمده دارد: خوراک دام، مواد خام برای تولید الکل و نشاسته و غذا . جو برای تغذیه دام از اهمیت بالایی برخوردار است که حدود 85 درصد از تولید جو به همین طریق اختصاص داده می شود. این نوع جوهای شش ردیفه محتوای پروتئین بالاتری دارند و یک ماده غذایی با ارزش برای انواع دام محسوب می شوند. همچنین محصولات فرعی فرآوری دانه جو نیز به عنوان خوراک مورد استفاده قرار می گیرد که شامل ساقه و کاه جو می باشد که به منظور علوفه برای نشخوارکنندگان استفاده می شود.

انواع ضد انگل دامی

لوازم زنبورداری

قیمت ذرت و جو ایرانی و خارجی

مانند همه کالاها، صنعت دامپروری با انواع پویایی بازار مواجه است که این عوامل بر ارزش خود دام و محصولات تولیدی آن ها نیز تأثیر می گذارد. اصول کلیدی که بر بازار خوراک دام و به ویژه دانه های پرمصرفی چون ذرت و جو تأثیر می گذارد عبارتند از:
– عرضه و تقاضا
– چرخه دامداری
– فصلی بودن
• چرخه تولید
با استفاده از داده‌های موجود باید اظهار داشت که موجودی فعلی ذخایر این دانه ها در کشور، حجم واردات و صادرات و تولید تجاری و همه عواملی که در این راستا دخیل اند می توانند بر قیمت نهایی این محصولات تاثیر گذار باشند.

فروش ذرت و جو
فروش ذرت و جو

عرضه عمده ذرت و جو ایرانی و خارجی

غلاتی مانند جو و ذرت برای خوراک دام نقش کلیدی دارند و به عنوان علوفه کامل گیاهی (مانند سیلو، خوراک سبز) یا به عنوان دانه خوراک استفاده می شوند. بخش تغذیه دام تا حد زیادی به غلات به عنوان منابع متمرکز انرژی متکی است، به ویژه در جیره های تکمیلی که این غلات تا 90 درصد ماده خشک جیره را شامل می شود. این وابستگی شدید به غلات به عنوان منبع انرژی تا حدی به این دلیل است که هزینه هر واحد انرژی رژیم غذایی معمولاً برای غلات کمتر از هر منبع خوراکی دیگر است. همچنین، دانه های غلات نقش مهمی در نیازهای پروتئینی گاو در حال رشد و تکمیل دارند.

ارزش غذایی بالا، پرفروش بودن و وجود بازار عرضه داخلی و خارجی فعال همگی باعث شده اند
تا این دانه ها را به منابع غذایی جذابی برای تولییدکنندگان دام تبدیل کنند.
با این حال، همه غلات یکسان نیستند، به ویژه از دیدگاه تغذیه،
زیرا تغییراتی در انرژی رژیم غذایی و همچنین محتوای پروتئین خام وجود دارد.
به طور مشابه، تفاوت در ساختار هسته مانند وجود یا عدم وجود پوسته،
بر مقدار مواد مغذی و در دسترس بودن تأثیر می گذارد که بر نیاز به پردازش بیشتر تأثیر می گذارد.


صادرکنندگان عمده کشورهای اتحادیه اروپا، استرالیا، کانادا، ایالات متحده آمریکا
و اخیرا اتحاد جماهیر شوروی و عربستان سعودی، چین و ژاپن
در حال حاضر واردکنندگان عمده این محصولات هستند.
به علاوه این محصولات که به مقادیر عظیم در کشورمان نیز تولید و صادر می شود
بسیار مرغوب بوده و بر حسب حجم خرید و شرایط خریداران امروزه امکان دسترسی به انواع ذرت ها و جوهای خارجی وجود دارد.

ذرت و جو ایرانی و خارجی دامی

همان طور که اشاره شد تنوع این دانه ها بسیار زیاد است
و لذا با توجه به حجم مواد مغذی موجود تنها گونه خاصی از آن ها برای تغذیه حیوانات مناسب است .
ذرت دندانی است که به آن ذرت مزرعه نیز می گویند عمدتاً برای خوراک دام استفاده می شود
که از لحاظ ظاهری نیز در هسته آن فرورفتگی وجود دارد.
بقایای ذرت هم یکی از کم‌هزینه‌ترین علوفه‌ها با میزان انرژی کافی است.
به همین دلیل است که مخلوط کردن خوراکی با انرژی و پروتئین بالا مانند
دانه‌های تقطیر با علوفه‌ای با قیمت پایین مانند ساقه ذرت بسیار مقرون به صرفه است.


همچنین جو در جیره مخلوط دام ها نقش کلیدی داشته و بسته به اهداف افزایش وزن برای گاو، در برنامه روزانه غذایی آن گنجانده می شود.
دانه های جو خشک اضافه شده به جیره های مبتنی بر سیلو علف
باعث افزایش وزن و بهبود راندمان خوراک برای گوساله های در حال رشد نیز می باشد.
جو یک خوراک دام با انرژی بالا و خوش خوراک بوده که با سطوح بالای است
که میزان انرژی قابل توجهی برای دام دارد. دانه جو معمولاً به عنوان مکمل علوفه استفاده می شود.
با این حال، جایی که هدف افزایش بسیار سریع وزن زنده روزانه است،
جو را می توان برای افزایش اشتها مصرف کرد.

بیشتر بدانید: داروهای عفونتی دامی

بیشتر بخوانید: اسید اگزالیک در دام

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *