صافی عسل طبیعی

صافی عسل طبیعی


صافی عسل طبیعی

هدف اصلی حذف ناخالصی‌های جامد ریز از عسل، بدون حذف گرده، آنزیم‌ها و خواص طبیعی آن است. این ناخالصی‌ها شامل:

  • ذرات ریز موم (از مرحله “Uncapping” یا برداشتن پوشش سلول‌ها)

  • قطعات بسیار کوچک بدن زنبورعسل

  • حباب‌های ریز هوا

  • سایر ذرات معلق

 

انواع صافی عسل (بر اساس جنس و دقت)

  1. صافی استیل ضد زنگ (فلزی):

    • مشخصات: از توری استیل ضد زنگ ساخته شده‌اند.

    • مزایا: بسیار بادوام، بهداشتی، قابل شستشو و استفاده مجدد.

    • معایب: معمولاً قیمت بالاتری دارند.

    • کاربرد: معمولاً برای فیلتر کردن اولیه و با مش درشت‌تر استفاده می‌شوند.

  2. صافی نایلونی یا پلی‌استری:

    • مشخصات: از پارچه‌های مصنوعی با منافذ بسیار ریز ساخته می‌شوند.

    • مزایا: ارزان‌قیمت، سبک، قابل استفاده یکبار مصرف یا چندبار مصرف.

    • معایب: ممکن است تحت فشار عسل گرم پاره شوند.

    • کاربرد: برای فیلتر کردن نهایی و با دقت بسیار بالا.

  3. صافی پلاستیکی:

    • معمولاً به صورت یک سبد صافی بزرگ با توری پلاستیکی است.

    • برای مصارف غیرحرفه‌ای و حجم کم مناسب است.

  4. صافی پارچه‌ای (کرباسی):

    • یک روش سنتی و قدیمی است.

    • از پارچه‌های بسیار متراکم و تمیز مانند کرباس استفاده می‌شود.

    • سرعت فیلتراسیون پایین‌تری دارد اما نتایج خوبی می‌دهد.

صافی عسل طبیعی
صافی عسل طبیعی

انواع صافی عسل (بر اساس ساختار و نحوه استفاده)

  • صافی تکی (ساده): یک صفحه توری ساده که روی سطل یا ظرف قرار می‌گیرد.

  • صافی دو یا سه لایه (ستونی): چندین صافی با مش‌های مختلف روی هم قرار می‌گیرند. ابتدا عسل از صافی با مش درشت‌تر (مثلاً 400 میکرون) و سپس از صافی با مش ریزتر (مثلاً 200 میکرون) عبور می‌کند تا کاملاً صاف شود.

  • صافی مخروطی (Bag Filter): به شکل یک کیسه مخروطی است که عسل تحت فشار یا فشار ملایم از آن عبور داده می‌شود. راندمان دارد.

 

مش (Mesh) یا اندازه منافذ صافی

مهم‌ترین پارامتر در انتخاب صافی، اندازه منافذ آن است که بر حسب میکرون یا مش سنجیده می‌شود:

  • مش درشت (200 تا 600 میکرون): برای فیلتر اولیه و حذف ذرات درشت. عسل را کاملاً شفاف نمی‌کند اما بیشتر خواص آن حفظ می‌شود.

  • مش ریز (100 تا 200 میکرون): برای فیلتر نهایی. عسل بسیار شفاف و تمیز می‌شود اما ممکن است مقداری از گرده گل نیز فیلتر شود.

  • مش بسیار ریز (کمتر از 100 میکرون): این صافی‌ها غیر استاندارد هستند. عسل را کاملاً شفاف اما تقریباً عاری از هرگونه ذره از جمله گرده گل می‌کنند و باعث حذف بسیاری از خواص طبیعی عسل می‌شوند. به این عسل “عسل اولترافیلتر شده” می‌گویند که از نظر کیفیت و ارزش غذایی پایین‌تر است.

چرا امروزه بحث کیفیت بسیار حایز اهمیت شده است؟
در گذشته افرادی که به عسل طبیعی دسترس پیدا میکردند، تنها به روش مصرف با موم فکرمیکردند.
حدود 4 سال هست مصرف عسل به روشهای متعدد مد شده و شهد جدا شده از موم به یکی از روش های معروف در بازار هست.
جداسازی شهد خالص از موم کار بسیار ساده ای و تنها روش مرسوم و قابل قبول صافی های فلزی میباشد.
صافی های عسل به دو صورت ساخته میشود:
1-بدنه گالوانیزه
2-استیل
3-بدنه لعاب استیل

صافی عسل طبیعی
صافی عسل طبیعی

صافی و قسمت مهم آن

در حقیقت این وسیله چندان سازه ی پیچیده ای نیست،اما وجود لوازم با کیفیت و درجه یک میتوان در تضمین افزایش عمر ان موثر باشد.
در فروشگاههای کوچک افرادی که شهد را به صورت عمده و با حلبی تهیه میکنند بعد از مدت کوتاهی تمام براده ها و تکه های بدن زنبورها بر روی سطح عسل قرار میگیرد.
لذا جدا کردن این موارد کمی سخت به نظر میرسد.

در این مکانه ها برای رهایی از مشکل شفاف کردن عسل از صافی های فلزی معروف استفاده میکنند.
فیلتر عسل دارای قسمت های جزئي هستند و شری خروجی تنها عضو متحرک ان شامل میشود.
جالب است بدانید شیر صافی به خاطر باز بست زیاد ممکن است دارای مشکلات مکانیکی داشته باشد و از نظر هزینه برای مصرف کننده ضرر ایجاد کند.

فیلتر حساس ترین عضو صافی

همانطور که از قسمت های ساده ی این دستگاه مطلع شدیم،وجود یک توری مناسب میتواند در تعیین حجم این وسیله تاثیر مستقیم داشته باشد.
یک توری باید خصوصیات زیر باشد:
1-چشمی های مناسب و ریز
2-تحمل وزن عسل
3-عدم پارگی در فشار مکانیکی
4-قابل ترمیم باشد
توجه :مواد فیزیکی ریز در عسلها تنها از طریق توری های فلزی یا پارچه ای مقاوم انجام میگیرد.

صافی عسل طبیعی
صافی عسل طبیعی

نحوه ی سفارش صافی عسل

داشتن اطلاع کافی از جنس وسیله ای که استفاده میکنیم بسیار مهم است.
صافی عسل 5 حلب با اینکه تجهیز خیلی حساسی نیست قطعا هر چقدر دانش داشته باشیم،قادر خواهیم بود بهترین نوع ان را انتخاب کنیم.

حال دو حالت میتوان این دستگاه را انتخاب کرد:
-برای بسته بندی شخصی و دور از چشم مشتری
-در برابر دیدگان مصرف کننده
اکثر صافی ها و سایر تجهیزات براق در زنبورداری همگی از جنس گالوانیزه با لعاب استیل هستند.
به خاطر وجود خاصیت اسیدی عسل ممکن است بدنه ی مخزن خورندگی ایجاد کند و طعم ان را تغییر دهد.
توجه:داشتن بدنه استیل موجب سلامت عسل خواهد بود.
برای سفارش کلی و جزئي صافی با ما در ارتباط باشید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *