‌لوازم زنبورداری

قطعا همه ی ما میدانیم یکی از اصلی ترین راه موفقیت در هر صنعتی داشتن ابزار و وسایل کار همان صنعت میباشد.یعنی ما هر چقدر به تجیزات و لوازم به روز تری مجهز شویم در قسمت های مختلف این حرفه موفق بوده و در انتها محصول بهتری برداشت خواهیم کرد.در شغل زنبورداری استحصال هر محصولی نیازمند ابزار مر بوط به خود میباشد.بر فرض مثال برای تولید موم کلوخ و ژل رویال یا استحصال زهر زنبور نیازمند یکسری ابزار بسیار متفاوت هستیم تا بتوانیم آنها را برداشت نماییم.در این مقاله به مراحل مختلف زنبورداری و لوازم مورد نیاز هر کدام اشاره میکنیم.

 

لوازم زنبورداری

مراحل مختلف زنبورداری

زنبورداری از سه مرحله اصلی تشکیل شده است:

۱-پرورش زنبور

۲-استخراج محصول

۳-زمستان گذرانی

هر کدام از مراحل دارای پیچیده گی های بسیار زیادی هستند ولی در صورت یادگیری و به کار گیری ابزار مخصوص به همان مرحله با موفقیت آن را پشت سر میگذارید.در پرورش زنبورعسل داشتن مکان مناسب و سالم سازی زنبور از اهمست ویژه ای برخوردار است که با استفاده از داورهای مختلف و بدون عوارض آنها را در برابر انواع کنه ،نوزما و انواع لوک محافظت نماییم تا بتوانیم در طول چند ماه محصول مورد نیاز خود را برداشت کنیم.

 

لوازم زنبورداری

ابزار استحصال محصولات زنبورداری

در این مرحله که زنبورها قرار است امتحان خود را پس بدهند باید از وسیله ی خاص به کار ببریم که البته بستگی زیادی به نوع محصول برداشتی دارد:

۱-ژل رویال

۲-بره موم

۳-عسل طبیعی

۴-زهر زنبورعسل

۵-موم عسل و …

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-مخزن رس گیر

-صافی

-اکستراکتور

 

برای برداشت عسل از تجهیزات بسیار ساده ای مانند:خرک ،اکستراکتور ،صافی ،کارد پولک تراش استفاده میشود به طوری که هیچ کدام در برداشت موم به کار نمی آید.همچنین برای زهر زنبور از تجهیز خاص و یا شوکر های الکتریکی دی سی که با برق یک سو کار میکند زنبورها را تحریک میکنند تا زهر خود را روی شیشه ی مخصوص بریزند و با کاردک انها را جداسازی میکنند.پس برای هر محصول جداگانه ی زنبورعسل باید ابزار خاص خود را داشته باشیم

ابزار زمستان گذرانی زنبورهای عسل

در انتهای پرورش این حشرات کوچک که برداشت محصولات به طور کلی تمام شده است نوبت به نگهداری زمستانی انها میرشد،برای این کار باید کنه کشی و محافظت از دو بیماری لوک و نوزما انجام گیرد تا زنبوها و ملکه ها بتوانند بدون تلفات خواب برای بهار آینده اماده باشند.پس دو گزینه ی مهم برای اینکار طبق زیر وجود دارد:

۱-آذوقه ی زنبورها

استفاده از کیک گرده ،خمیر شیرین یا خود عسل طبیعی یکی از راههای مهم برای نگهداری در زمستان به شمار میرود.

۲-محافظت از بیماری ها

برای اینکار نیز از ضد کنه‌،انتی بیوتیک یا ضد عفونت های مجاز و زیر نظر کارشناس مربوطه باید کمک بگیرید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *